AKTUALITY

02
PO
ZÁŘÍ 2024


Martinů na festivalu Dvořákova Praha 2024

Od roku 2008 nabízí Dvořákova Praha více než dva týdny naplněné krásnou hudbou a mimořádnými kulturními událostmi, které jsou inspirované životním i tvůrčím odkazem jednoho z největších světových hudebních géniů.

Kromě hvězdných interpretů a bohatého programu věnovaného především nejslavnějšímu českému skladateli budou mít návštěvníci 17. ročníku festivalu Dvořákova Praha možnost slyšet i několik skladeb Bohuslava Martinů.


Concertino Praga | Talent Stage
Čtvrtek 12. září 2024, 18:00
Bořislavka Centrum, Praha

Mladá energie a neformální odpolední koncert jdou perfektně dohromady. Vystoupení talentovaných účastníků soutěže Concertino Praga je další z řady podvečerních setkání v Centru Bořislavka. Multiinstrumentalista Matthew Stephen Hockaday přednese Sonatinu pro klarinet a klavír, H 356.

Více informací zde.


Památník Lidicím
Čtvrtek 19. září
2024, 20:00
Dvořákova síň, Rudolfinum, Praha

Minulost a současnost, tragédie a emoce, klasika a technologie. Hluboký respekt k obětem vypálených Lidic jako by nahradil minutu ticha za všechny, kteří zbytečně umírají v současných válkách. Všechny zdánlivě nesmiřitelné rozpory zůstanou sjednoceny díky ušlechtilému zvuku České filharmonie pod taktovkou skvělého Ingo Metzmachera.

Více informací zde.

Kompletní program festivalu najdete na http://www.dvorakovapraha.cz